Wagner-lederen med dårlig nytt for Russland

Noen snarlig russisk erobring av den ukrainske byen Bakhmut er usannsynlig, mener lederen for den russiske leiesoldatgruppen Wagner.

Wagner-gruppens sjef Jevgenij Prigozjin hevder det er usannsynlig at Russland kan ta kontroll over Bakhmut de neste par dagene. Foto: Yulia Morozova / Reuters
Wagner-gruppens sjef Jevgenij Prigozjin hevder det er usannsynlig at Russland kan ta kontroll over Bakhmut de neste par dagene. Foto: Yulia Morozova / Reuters Vis mer
Publisert

Wagner har ledet an i det flere måneder lange angrepet mot Bakhmut, et angrep som blir sett på som det lengstvarende og blodigste i krigen i Ukraina.

– Det er usannsynlig at Bakhmut blir fullstendig erobret i morgen eller dagen etter i morgen, skriver Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin i meldingstjenesten Telegram.

Han opplyser der at det pågår kraftige kamper i byens sørvestlige forsteder.

– Bakhmut er ikke inntatt ennå. Det er en forstad der, en uinntrengelig festning dannet av en rekke boligblokker, sørvest for Bakhmut. De kraftigste kampene finner sted der akkurat nå, skriver Prigozjin.

Ukrainske myndigheter hevdet tirsdag at deres styrker hadde gjenerobret 20 kvadratkilometer nord og sør i utkanten av Bakhmut, men opplyste at russiske styrker fortsatt gjorde fremgang i byen.

Wagner-gruppen har støtte fra den ordinære russiske hæren på bakken i Bakhmut, der Prigozjin flere ganger har anklaget russisk militærledelse for å ikke gi hans menn nok ammunisjon til å ta kontroll over byen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer