Wagner-gruppen vil overlevere falne ukrainske soldater

Wagner-gruppen sier den vil sende ukrainske soldater som er drept i kampene rundt Soledar, over til ukrainskkontrollert territorium.

Røyk stiger opp over småbyen Soledar i Øst-Ukraina på dette bildet tatt 11. januar. Den russiske Wagner-gruppen hevder tok kontroll over byen etter lengre tids harde kamper. Foto: AP / NTB
Røyk stiger opp over småbyen Soledar i Øst-Ukraina på dette bildet tatt 11. januar. Den russiske Wagner-gruppen hevder tok kontroll over byen etter lengre tids harde kamper. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den private russiske leiesoldat-gruppen hevdet i forrige uke å ha tatt kontroll over Soledar etter mange dager med harde kamper.

På Wagner-gruppens egen nyhetsnettside Ria Fan sier en av gruppens kommandanter lørdag at de vil sende et 20-tall lastebiler med døde ukrainske soldater over til ukrainskkontrollerte områder.

Ria Fan er den del av medieselskapet til Wagner-gruppens grunnlegger og leder Jevgenij Prigozjin.

Det opplyses ikke hvor mange falne soldater det er snakk om, men kommandanten sier at de ukrainske styrkene led store tap i kampene om Soledar.

Ukrainske myndigheter har sagt at russiske styrker led store tap i kampene. Men det har ikke kommet tall som det er mulig å bekrefte, om tap på begge sider.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer