Vurderer å endre mobilregler

Utrykningspolitiet har bedt om tydeligere regler om mobilbruk i trafikken. Samferdselsdepartementet opplyser at de vurderer mulige endringer i forskriften.

Utrykningspolitiet ønsker tydeligere regler om mobilbruk i trafikken. Foto: Erlend Aas / NTB
Utrykningspolitiet ønsker tydeligere regler om mobilbruk i trafikken. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har meddelt til Samferdselsdepartementet at forskriften er noe utdatert grunnet den teknologiske utviklingen og at det er noen tolkningsutfordringer.

Det opplyser leder i Utrykningspolitiets (UP) nasjonale avdeling for fag- og metode, Olav Markussen til Adresseavisen.

– Det er et ønske fra UP at forskriften revideres for å bli klarere, og dermed enklere å forholde seg til i kontrollsammenheng, skriver han til avisen.

I hovedtrekk går det på at bruksområdet og bruksmåten for mobiltelefon er blitt betydelig utvidet. Når det gjelder tolkningen av reglene, er det særlig definisjonen av bruk, altså betjening av mobiltelefonens funksjoner, som er utfordrende, skriver Markussen.

1. februar økte bøtesatsene for mobilbruk i bil fra 7450 kroner og tre prikker i førerkortet, til 9.700 kroner og tre prikker. Økningen kom som et resultat av Samferdselsdepartementets høringsforslag fra i høst.

Samferdselsdepartementet opplyser til avisen at de jobber med å vurdere endringer i reglene

– Departementet har satt i gang et arbeid der det vurderes mulige endringer i forskriften. Vi er ikke ferdig med vurderingsarbeidet ennå, og det er vanskelig å anslå når dette fullføres.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer