Vraket til Tour de France

Alexander Kristoff slo til med etappeseier i fjorårets Tour de France. I år får ikke UAE-proffen sjansen. Det gjør derimot lagkamerat Vegard Stake Laengen.

Foto: Reuters/NTB
Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Det ble klart etter at UAE-laget tirsdag presenterte troppen til sommerens ritt i Frankrike.

Kristoff har ikke helt funnet formen denne sesongen. Under søndagens NM-fellesstart i Kristiansand måtte han i tillegg gi seg etter en tidlig velt. Han pådro seg en forslått ankel. Kristoff virket ikke særlig optimist med tanke på Tour de France-start da.

Tirsdag kom altså bekreftelsen.

32 år gamle Vegard Stake Laengen er derimot med på UAE-laget og stiller til start i Tour de France for fjerde gang. Han debuterte i rittet i 2017 og syklet også 2019- og 2020-utgaven.

Det har den siste tiden også hersket usikkerhet rundt om Laengen ville få plass på laget. Han stilte ikke til start i NM.

Dermed blir det tre nordmenn i årets Tour de France. Mandag ble det bekreftet at Amund Grøndahl Jansen og Edvald Boasson Hagen er tatt ut i troppen til sine lag.

Foruten Laengen består UAE-laget troppen som fikk klarsignal tirsdag av Mikkel Bjerg, Rui Costa, Davide Formolo, Marc Hirschi, Rafal Majka, Brandon McNulty og Tadej Pogacar. Pogacar er regjerende mester.

Rittet starter i Brest til helgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer