Vrak etter fly med 22 om bord funnet i Nepal

Vraket etter flyet som forsvant i Nepal med 22 personer om bord søndag, er mandag morgen funnet, opplyser hæren i Nepal. Det er ikke meldt om overlevende.

Vraket av et Tara Air-fly som ble borte med 22 personer om bord søndag, ble funnet mandag. Her forbereder fjellklatrere seg på å lete søndag. Foto: Niranjan Shreshta / AP / NTB.
Vraket av et Tara Air-fly som ble borte med 22 personer om bord søndag, ble funnet mandag. Her forbereder fjellklatrere seg på å lete søndag. Foto: Niranjan Shreshta / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Forsvaret har tvitret et bilde av vraket med flydeler spredt rundt i fjellsiden.

– Søk- og redningsstyrker har funnet krasjstedet, tvitrer talsperson Narayan Silwal for Nepals forsvar.

Flyet ble funnet i Sanosware i Mustang-distriktet i Himalaya-fjellene. Det ligger nordvest for Nepals hovedstad Katmandu. Det var på rundt 4.000 meters høyde, ifølge en lokal fjellguide som har vært med letemannskapene.

– Det er et hjerteskjærende åsted å se på. Jeg tror det er en veldig liten sjanse for å finne noen overlevende, sa han til nyhetsbyrået DPA.

Flygelederne mistet kontakt med det 43 år gamle Twin Otter-flyet til Tara Air da det søndag var på vei fra Pokhara 200 kilometer øst for Katmandu til Jomsom i Mustang-distriktet.

Det var to tyskere og fire indere om bord i flyet; de øvrige er fra Nepal.

Jomsom er et populært reisemål blant utenlandske turister som går fjellturer, og også blant indiske og nepalske pilegrimer som drar dit for å besøke tempelet Muktinath.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer