Von der Leyen: – Det ukrainske folket kjemper for europeisk frihet og verdier

Det ukrainske folket kjemper for europeisk frihet og verdier, sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen da Ukrainas president fikk en pris i Tyskland.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sa søndag at det ukrainske folket kjemper for europeisk frihet og verdier. Her er hun avbildet sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv 9. mai. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB
EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sa søndag at det ukrainske folket kjemper for europeisk frihet og verdier. Her er hun avbildet sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv 9. mai. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hun kom med uttalelsen under en seremoni i Aachen i Tyskland der president Volodymyr Zelenskyj mottok den prestisjetunge Karlsprisen på vegne av det ukrainske folk og for å fremme europeisk enhet.

– President Zelenskyj og folket i Ukraina kjemper for verdiene og forpliktelsen som denne prisen legemliggjør. Og ved å gjøre det, kjemper de også for vår egen frihet og våre verdier, sa EU-kommisjonens leder.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer