Volvo tilbakekaller 2,1 millioner biler

Volvo kaller tilbake drøyt 2,1 millioner biler på grunn av et potensielt problem med bilbeltene foran. Det er ikke meldt om personskader knyttet til problemet.

Tilbakekallingen er den største i Volvos historie og rammer en rekke modeller produsert mellom 2006 og 2019. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Tilbakekallingen er den største i Volvos historie og rammer en rekke modeller produsert mellom 2006 og 2019. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Bilprodusenten har oppdaget at en stålvaier koblet til bilbeltene i forsetene kan bli svekket. Det fører til at bilbeltene beskytter dårligere.

– Under spesielle forutsetninger og over lang tid kan vaieren utsettes for slitasje, sier pressetalsmann Stefan Elfström hos Volvo Cars. Han sier det er snakk om et svært sjeldent problem.

Selskapet sier det ikke er meldt om ulykker eller personskader relatert til det aktuelle problemet og at tilbakekallingen er et forebyggende tiltak. De aktuelle bileierne kommer til å få brev der de bes kontakte et Volvo-verksted for å få erstattet stålvaieren.

De berørte modellene er Volvo S60, S60L, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 og S80L produsert mellom 2006 og 2019. Tilbakekallingen gjelder hele verden og er den største i selskapets historie.

– Det blir større enn tidligere fordi det er snakk om en standardkomponent som er brukt i våre eldre biler over lang tid, sier Elfström.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer