Vollvik må overnatte i arresten etter munnbind-siktelse

Idar Vollvik må overnatte i en celle på politihuset i Bergen etter at politiet tirsdag siktet ham for bevisst å ha feilmerket pakker med munnbind.

Ludo-gründer Idar Vollvik ble tirsdag pågrepet av politiet Bergen, som mener han har brutt loven om medisinsk utstyr. Foto: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix
Ludo-gründer Idar Vollvik ble tirsdag pågrepet av politiet Bergen, som mener han har brutt loven om medisinsk utstyr. Foto: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Politiet aksjonerte mot tre lokaler tilhørende Vollvik i Bergen hvor det alle steder ble beslaglagt munnbind som skal ha vært lagt ut for salg på nettbutikken Ludostore.

Etter at avhøret var ferdig i 15-tiden ble Vollvik imidlertid ikke løslatt, men han må overnatte i en varetektscelle for nye avhør onsdag.

– Han blir ikke løslatt i dag, det er fortsatt bevisforspillelsesfare knyttet til flere etterforskningsskritt. Vi skal avhøre ham ytterligere i morgen og da også vurdere om vi vil begjære ham varetektsfengslet, sa politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

– Stort omfang

Ifølge politiet skal Vollvik ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han skal ha pakket om og solgt videre som medisinske munnbind. De mener han forsettlig har brutt paragraf 5 i lov om medisinsk utstyr som nettopp går på hvordan merking og markedsføring av slikt utstyr skal gjøres. Brudd på bestemmelsen kan straffes med bøter eller med fengsel i inntil to år for særlig grove tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer