Volkswagen slutter å selge diesel- og bensinbiler i Norge

Fra nyttår skal Volkswagen slutte å selge biler som går på diesel og bensin i Norge.

Volkswagen ID.3 står linet opp ved Sjursøya i Oslo. Fra neste år av er det bare elektriske modeller å få hos Volkswagen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Volkswagen ID.3 står linet opp ved Sjursøya i Oslo. Fra neste år av er det bare elektriske modeller å få hos Volkswagen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Som et siste farvel til fossile biler blir den siste Volkswagen Golf satt i bestilling mot slutten av året, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Norges Volkswagen-importør Møller, i en pressemelding.

Det er blitt solgt 1,1 millioner personbiler fra Volkswagen i Norge, og de siste årene har bilprodusenten introdusert mange elektriske modeller.

– Elbilutviklingen har fram til nå vært en formidabel suksess. Det skyldes nok både at nordmenn ønsker seg klimavennlige løsninger, et bredt utvalg elbiler i alle segmenter, men også politikernes vilje til å gi gode insentiver, sier Hekneby.

I september var den elektriske Volkswagen-modellen ID. 4 den nest mest solgte bilen i Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer