Vis mer

Voldtektssiktet skal ha tilstått flere barneovergrep

Mannen i 30-årene er siktet for å ha voldtatt en gutt i en barnehage i Bergen. Han er også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn gjennom en årrekke.

(upublisert) Opprettet

Mannen, som er i 30-årene, skal ha navngitt barna, ifølge TV-kanalen.


Bergens Tidende skriver at politiet har informert flere foreldre om at de ønsker å avhøre barna deres, og bakgrunnen for dette skal være konkret informasjon mannen har gitt etter pågripelsen.


Mannen ble pågrepet før helgen etter at han skal ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage onsdag i forrige uke. Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker.


Han er også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra internett gjennom en årrekke, etter at politiet beslagla datamaskinen hans etter pågripelsen.Godtok varetektsfengslingDet er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Han møtte ikke selv under fengslingsmøtet i Bergen tingrett mandag. Hans forsvarer, advokat Beate Hamre, sier til Bergensavisen at klienten godtok begjæringen om varetektsfengsling.


Til NTB opplyser Hamre at saken er underlagt fullstendig taushet.


– Jeg har derfor ikke anledning til å kommentere saken ytterligere, skriver hun i en SMS.


Ifølge Bergens Tidende skal mannen ha sagt «jeg kommer neppe tilbake her» da han ble pågrepet av sivilkledd politi i barnehagen.Tilknyttet flere barnehagerDen siktede skal ifølge Bergensavisen ha jobbet i den aktuelle barnehagen i en årrekke. Han skal også i løpet av flere år ha vært tilknyttet forskjellige barnehager i Bergensområdet.


VG får opplyst at saken startet da den fire år gamle gutten i slutten av forrige uke fortalte foreldrene sine om handlingene han skal ha blitt utsatt for. Foreldrene skal først ha oppsøkt Statens barnehus i Bergen for å få råd, før politiet ble varslet dagen etter.


Overgrepsmaterialet som ble funnet i mannens bolig, skal ha blitt lastet ned jevnlig siden 2006, ifølge avisen.To avhørPolitiadvokat Eli Valheim bekrefter overfor Bergensavisen at det ikke var ansatte i barnehagen som meldte fra om saken.


I retten fikk Valheim medhold i at mannen må tilbringe de to første ukene av varetektstiden i isolasjon, skriver Bergens Tidende.


Avisen får opplyst at den siktede ikke er straffet tidligere. Etter pågripelsen har han vært i to avhør.


Voldtekten skal ha funnet sted i en kommunal barnehage i Bergen, ifølge avisen.– ForferdeligBergen kommune opplyste mandag at de er gjort kjent med at politiet har satt i gang etterforskning av et mulig seksuelt overgrep.


– Det er en forferdelig melding å få, og vi ser svært alvorlig på dette. Det vi har aller mest fokus på nå, er hvordan vi kan gjøre vårt ytterste for å støtte barnehagen slik at dette blir en god og trygg barnehage for barna framover, sier kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune til NTB.


Han ønsker ikke, etter avtale med politiet, å kommentere hvorvidt den siktede var ansatt i en kommunal barnehage.InformasjonsmøteKommunen holdt et informasjonsmøte for de foresatte i den aktuelle barnehagen i Bergen rådhus mandag kveld. Rundt 50 foreldrepar kom til møtet, ifølge Bergensavisen.


Valheim opplyser at politiet i Bergen har bedt om bistand fra Kripos, og at de er ventet til byen tirsdag.


Strafferammen for voldtekt av barn under 14 år er inntil 21 års fengsel.


(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.