Voldtektsdømte Julio Kopseng: Har bedt om prøveløslatelse

Den tidligere TV-danseren Julio Kopseng, som soner en dom på 21 års forvaring for overgrep mot 21 kvinner, har søkt om prøveløslatelse.

Kongsberg 20230629. Forsvarer Heidi Reisvang før retten settes på andre dag av rettssaken i Buskerud tingrett  mot en politimann som er tiltalt for voldsutøvelse under tjeneste. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kongsberg 20230629. Forsvarer Heidi Reisvang før retten settes på andre dag av rettssaken i Buskerud tingrett mot en politimann som er tiltalt for voldsutøvelse under tjeneste. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julio Kopseng ble i 2016 dømt i Borgarting lagmannsrett til 21 års forvaring med en minstetid på ti år for overgrep mot 17 kvinner, blant annet 16 voldtekter. Det er tidenes strengeste straff for voldtekt i Norge.

Begjæringen om prøveløslatelse ble sendt inn den 13. januar i år.

Heidi Reisvang, som er Julio Kopsengs forsvarer, påpeker at Kopseng ble pågrepet i 2013.

– Han har derfor sittet ut minstetiden på ti år, og han ønsker å prøveløslates, sier Reisvang til NTB.

Advarte mot gjentakelsesfare

Kopseng har tidligere jobbet som TV-danser, artist og stripper.

Da Kopseng ble dømt i 2016, var han allerede dømt for to voldtekter og ble i 2019 dømt for voldtekt av to kvinner. Voldtektene skjedde i 2006 og 2012. For de siste voldtektene ble det ikke utmålt straff fordi Kopseng allerede sonet lovens strengeste straff.

De sakkyndige som undersøkte Julio Kopseng i forkant av behandlingen av tingrettssaken i 2015, konkluderte med at faren for at Kopseng ville begå nye voldtekter var stor.

Heidi Reisvang sier at hun ikke vil forhåndsprosedere saken i mediene.

– Han har deltatt i programmer og vært i behandling i fengselet. Så vil vi komme tilbake til detaljene rundt det i retten, sier hun.

Kopseng soner forvaringsdommen i Ila fengsel i Bærum.

Behandles i januar

Behandlingen av søknaden om prøveløslatelse skjer i Ringerike, Asker og Bærum tingrett i Sandvika fra 16. til 18. januar neste år.

Påtalemyndigheten samtykker ikke til prøveløslatelse. Statsadvokat Andreas Magne Alfoni Strand har ikke besvart NTBs henvendelser torsdag ettermiddag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer