Voldsomme skogbranner herjer nasjonalpark i California

Den voldsomme skogbrannen ved Yosemite nasjonalpark i California har slukt over 6.555 mål med skog på under et døgn.

En brannmann jobber med å slukke skogbrannen ved Washburn i Yosemite 11. juli. Foto: Stephen Lam / San Francisco Chronicle via AP / NTB
En brannmann jobber med å slukke skogbrannen ved Washburn i Yosemite 11. juli. Foto: Stephen Lam / San Francisco Chronicle via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det som begynte som en buskbrann i Midpines i fylket Mariposa i California, utviklet seg raskt til en voldsom skogbrann som har truet tusenvis av hjem, og oppløst deler av nasjonalparken Yosemite i flammer over natten.

Brannen, som begynte fredag ettermiddag, har i løpet av et døgn slukt over 6.555 mål med skog, og det er foreløpig ingen kontroll på spredningen, opplyser brannvesenet i California. De sier det kan ta over en uke før flammene er under kontroll.

En skogbrann ved Yosemite nasjonalpark har brent siden 7. juli. Foto: National Park Service via AP / NTB
En skogbrann ved Yosemite nasjonalpark har brent siden 7. juli. Foto: National Park Service via AP / NTB Vis mer

– Det brenner ekstremt og flammene sprer seg hyppig, heter det i en uttalelse.

Hittil har flere tusen hjem blitt evakuert som følge av brannen, og flere brannfly og helikoptre assisterer de over 400 brannmennene i slukningsarbeidet.

Det er meldt om kraftig vind og ekstrem tørke i området, som gjør situasjonen utfordrende.

Det brenner også fremdeles ved området Washburn i Yosemite nasjonalpark, kun ti mil unna, hvor nesten 5.000 mål med skog har gått opp i flammer siden 7. juli.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer