En person har mistet livet i en trafikkulykke ved Kobbskartunnelen i Sørfold kommune, sier politiet i Nordland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En person har mistet livet i en trafikkulykke ved Kobbskartunnelen i Sørfold kommune, sier politiet i Nordland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Vogntogsjåfør døde i påkjørsel på E6 i Nordland

En utenlandsk vogntogsjåfør døde på stedet da han ble truffet av en personbil i en trafikkulykke like ved Kobbskartunnelen i Sørfold kommune fredag.

Publisert

Klokken 14.43 fredag ettermiddag meldte politiet i Nordland på Twitter at det hadde vært en trafikkulykke på E6, ved Kobbskartunnelen i Sørfold.

– Totalt sett er det to personer involvert. Veldig uklart hendelsesforløp. Skal være en personbil og et vogntog involvert, skrev politiet først på Twitter.

– Det var en personbil som kom sørover på E6 og som kom til en strekning der det sto et vogntog stille og føreren var utenfor, trolig for å sette på kjetting. Personbilen bremset og har trolig mistet kontrollen og kjørt på sjåføren. Han ble erklært død på stedet da ambulansepersonell kom, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til NTB

Sjåføren av vogntoget var utenlandsk. Norsk politi måtte varsle mannens pårørende før de kunne gå ut med detaljer om ulykken.

– Både vi i politiet og ulykkesgruppa til Vegvesenet vil granske hendelsen, sier Bernhoft.

Føreren av personbilen ble lettere skadd i ulykken etter at personbilen kjørte inn i en snøskavl og ble kastet rundt etter sammenstøtet.

Politiet opplyser lørdag ettermiddag at det ikke har lyktes dem å komme intakt med vogntogsjåførens pårørende i vedkommendes hjemland.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.