Føreren av dette finske vogntoget, som ble stoppet i en kontroll langs E6 ved Jessheim, hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
Føreren av dette finske vogntoget, som ble stoppet i en kontroll langs E6 ved Jessheim, hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer

Kjøre- og hviletidsreglene

Vogntog tatt på E6 med nesten 24 timer kjøretid: - Grovt brudd

Statens vegvesen har igjen anmeldt en fører for grovt brudd på kjøre- og hviletidsreglene. Et finsk vogntog ble tatt i kontroll torsdag kveld på Jessheim.

Publisert
Sist oppdatert

Føreren av dette finske vogntoget hadde en registrert kjøretid på nesten 24 timer, med 2 timer og 52 minutter som lengste hvil, melder Statens vegvesen på Twitter i 22-tiden.

– Grovt brudd på kjøre/hviletidsreglene. Blir anmeldt. Vogntoget ble stoppet i kontroll langs E6 på Jessheim, opplyser Vegvesenet videre.

Bare et døgn tidligere tok Vegvesenet to førere til for samme type lovbrudd. To førere fra et tysk firma ble stoppet. Den ene sjåføren prøvde å unngå kontrollen, men ble innhentet og fulgt tilbake til Jessheim kontrollstasjon.

Det ble avdekket for lang daglig kjøretid, som han hadde forsøkt å skjule med å kjøre uten å bruke sjåførkort. Den andre føreren hadde brukt samme metode for å skjule daglig kjøretid på 19 timer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer