VM over for Linn Svahn

Den svenske langrennsstjernen Linn Svahn er syk og forlater ski-VM uten medaljer etter at hun fredag ble vraket også til tremila.

Sveriges Linn Svahn forlater arenaen etter semifinalen i sprint under ski-VM i Oberstdorf. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
Sveriges Linn Svahn forlater arenaen etter semifinalen i sprint under ski-VM i Oberstdorf. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Vis mer
Publisert

Svahn har dominert i verdenscupen denne sesongen, tatt fire sprintseirer, og slått Therese Johaug i ett distanseløp. Men i VM er det blitt stang ut.

I sprinten, VMs første øvelse, røk hun ut i semifinalen, og etter det har Svahn blitt vraket til samtlige øvelser. Hun er heller ikke med på Sveriges lag til tremila lørdag. Ifølge TT er Svahn blitt syk etter stafetten.

– Hun har vært isolert på rommet. Det er veldig vanskelig for henne å håndtere, sier landslagssjef Anders Byström til Aftonbladet.

Han understreker at sykdommen ikke var forklaringen til at Svahn ikke fikk gå stafetten.

– Vi forsøker å støtte henne så godt som mulig. Men hun er ikke dødssyk, men har hatt et dårlig VM. Hun hadde forhåpninger helt til i morges om å få gå tremila, sier Byström.

Dermed får Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla og Emma Ribom muligheten på tremila. Kalla får dermed sjansen til å gjøre opp for stafetten, der hun på dårlige ski gikk Sverige helt ut av tetstriden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer