VM i Norge: Nå skal verdens beste oster brennes

Restene av de 4502 ostene som i helgen konkurrerte i Oste-VM skal destrueres. Nå blir de til fjernvarme i Trondheim.

Ostemassakre. Osten som ble til overs etter World Cheese Awards, verdensmesterskapet for beste oster, i Dovregubbens hall i 2018, ble også destruert. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
Ostemassakre. Osten som ble til overs etter World Cheese Awards, verdensmesterskapet for beste oster, i Dovregubbens hall i 2018, ble også destruert. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Osten som ble igjen etter at dommerne i World Cheese Awards i Trondheim smakte seg gjennom 4502 oster fra alle verdenshjørner, skal destrueres. Til sammen dreier det seg om flere tonn ost, som nå blir flammenes rov.

Det er krav fra Mattilsynet som fører til at osten må destrueres, ifølge et notat Nationen har fått tilgang til av arrangøren. Grunnen til at ostene er underlagt de strenge reglene, er risiko for smittefare, all den tid de ikke er godkjent i det europeiske systemet for import av animalske produkter.

Osten ender dermed sitt liv hos Statkraft Varme på Heimdal i Trondheim. Der blir den brukt til å varme opp fjernvarmevann, som blant annet brukes til å fyre i Nidarosdomen og på Lerkendal stadion.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer