Vitnet for første gang i lukket rettssak

Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi er tiltalt for oppvigleri av juntaen som avsatte regjeringen hennes. Tirsdag forklarte hun seg for første gang.

Aung San Suu Kyi er tiltalt for oppvigleri. Tirsdag forklarte hun seg for første gang i saken. Hun risikerer flere tiårs fengsel. Foto: Wason Wanichakorn / AP Photo / NTB.
Aung San Suu Kyi er tiltalt for oppvigleri. Tirsdag forklarte hun seg for første gang i saken. Hun risikerer flere tiårs fengsel. Foto: Wason Wanichakorn / AP Photo / NTB. Vis mer
Publisert

En kilde med kjennskap til saken opplyser til nyhetsbyrået AFP at Suu Kyi selv kom med en uttalelse i forbindelse med vitnemålet. Den tidligere statsministeren er tiltalt for oppvigleri i forbindelse med to uttalelser i februar der hun kritiserte kuppet i landet.

Media får ikke være til stede under rettssaken, som går i en spesialdomstol i hovedstaden Naypyidaw. Advokatene hennes får heller ikke snakke med media.

Suu Kyi har nektet straffskyld til oppviglerisiktelsene. Hun risikerer flere tiårs fengsel hvis hun blir dømt.

Det har vært store uroligheter i landet siden militærjuntaen tok makten i et kupp 1. februar i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer