Vitne: Mannen som ble drept av politiet, hadde øks

Mannen som tirsdag ettermiddag ble drept av politiet, skal ifølge kolleger ha hatt en øks. Mannen skal også ha slitt psykisk.

Krimteknikere på stedet der en mann i 30-årene tirsdag ettermiddag ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Krimteknikere på stedet der en mann i 30-årene tirsdag ettermiddag ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag ble en mann i 30-årene skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark.

Varden skriver at mannen i 30-årene tirsdag ringte til en kollega på arbeidsplassen på Notodden. Mannen skal ha vært sykemeldt en periode, og skal ha slitt psykisk. Samtalen gjorde kollegaen bekymret, og førte til at kollegaen dro til Bolkesjø sammen med en annen i firmaet.

– Da de kom inn i leiligheten, kom han mot dem med en øks. Han truet dem ikke med øksa, men de oppfattet likevel situasjonen slik at det var tryggest å gå ut. Han skal ikke ha fulgt etter dem ut av boligen, sier eieren av firmaet der mannen i 30-årene jobbet.

Kollegaene ringte deretter til politiet.

Et vitne Varden har snakket med, sier at han hørte det han tror må ha vært tre skudd etter at politiet gikk inn i leiligheten.

Eieren av firmaet der mannen jobber, sier til VG at kollegaene skal ha hørt fire skudd.

Politimester Ole Bredrup Sæverud sier at tjenestepersonene som var involvert, ikke er tatt ut av tjeneste.

– Det har på nåværende tidspunkt ikke vært noen grunn til det, sier Sæverud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer