Visa og Mastercard stanser driften i Russland

Visa og Mastercard stanser driften i Russland på grunn av invasjonen av Ukraina.

Visa stanser all drift i Russland. Visa-kort som er utstedt i landet, vil ikke lenger virke i utlandet, opplyser selskapet. Mastercard tar lignende grep. Årsaken er invasjonen av Ukraina. Illustrasjonsfoto: Rogelio V. Solis / AP / NTB
Visa stanser all drift i Russland. Visa-kort som er utstedt i landet, vil ikke lenger virke i utlandet, opplyser selskapet. Mastercard tar lignende grep. Årsaken er invasjonen av Ukraina. Illustrasjonsfoto: Rogelio V. Solis / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visa vil umiddelbart starte arbeidet med kunder og partnere i Russland for å stanse alle Visa-transaksjoner, heter det i en pressemelding. Når arbeidet er ferdig, vil ikke Visa-kort som er utstedt i Russland, lenger fungere i utlandet, mens bankkort som er utstedt i utlandet, ikke vil fungere i Russland.

– Vi føler oss nødt til å handle etter Russlands uprovoserte invasjon av Ukraina, og de uakseptable hendelsene vi siden har vært vitne til, sier administrerende direktør Al Kelly.

Selskapet beklager at tiltaket vil få konsekvenser for ansatte, klienter, partnere og kortinnehavere i Russland.

– Denne krigen og den pågående trusselen mot fred og stabilitet krever at vi svarer i tråd med verdiene våre, sier Kelly.

Mastercard har tatt samme avgjørelse.

– Kort utstedt at russiske banker vil ikke lenger støttes av Mastercard-nettverket. Og ethvert kort som er utstedt utenfor landet, vil ikke virke hos russiske forretninger og i minibanker, melder selskapet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer