Virusmutasjoner påvist i Østfold-kommuner – regjeringen beredt til å innføre Nordre Follo-tiltak

Etter at den britiske virusmutasjonen er påvist i tre Østfold-kommuner, sier helseminister Bent Høie (H) at regjeringen er beredt til å innføre strenge tiltak.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) forsikrer om at regjeringen følger med på smittesituasjonen i Østfold. Foto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) forsikrer om at regjeringen følger med på smittesituasjonen i Østfold. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommunene ble varslet lørdag kveld om at mutasjonen var påvist i allerede positive koronaprøver. I Moss er det bekreftet tre tilfeller, mens Sarpsborg og Halden har fått påvist ett tilfelle hver.

– Det er nå møter mellom de berørte kommunene, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren. Der vil en diskutere hva som er de riktige tiltakene for å få mer oversikt over og beholde kontrollen på utbruddet, sier Høie til NTB.

– Regjeringen er beredt til å ta beslutninger raskt hvis det er nødvendig og ønskelig å innføre tilsvarende tiltak som vi har hatt i forbindelse med utbruddet i Nordre Follo, fortsetter han.

Kommuneoverlege ikke overrasket

Kriseledelsen i Moss samles mandag for å diskutere ytterligere innstramminger.

– Selv om vi skulle ønske vi slapp unna, så er det ikke uventet at det muterte koronaviruset nå også er bekreftet i Moss. Smittekobling til utbruddet i Nordre Follo er nettopp grunnen til at vi mistenkte mutert virus, og til at vi fortsatt har veldig strenge restriksjoner i Moss, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer