Coronavirus

Virusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden

Hotellene i Nordic Choice-kjeden har fått flere tusen avbestillinger på grunn av det nye koronaviruset. Så langt er det hovedstaden som merker effekten.

Flere hoteller i Oslo har fått avbestillinger på grunn av utbruddet av det nye koronaviruset. Hotellene sier til DN at de følger situasjonen tett og frykter at hysteriet skal ta overhånd. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Flere hoteller i Oslo har fått avbestillinger på grunn av utbruddet av det nye koronaviruset. Hotellene sier til DN at de følger situasjonen tett og frykter at hysteriet skal ta overhånd. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er primært arrangementer og konferanser med internasjonal deltakelse som er kansellert, bekrefter administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice-kjeden overfor Dagens Næringsliv.

Han sier at det dreier seg om noen tusen rom, og at usikkerhet er større når det gjelder hvordan virusfrykten vil påvirke reisemønsteret fram mot sommeren og turisttrafikken i de nordiske hovedstedene.

– Reiselivet er spesielt sårbart i en slik situasjon. Vi er forberedt, men avventende og har nå generelt større fokus på hygiene i forbindelse med håndteringen av større forsamlinger, sier Silseth til avisen.

I andre deler av landet har hotellene til nå ikke merket så mye, ifølge DN.

– Det er klart at vi er svært spent på om panikken brer seg, for da vil også vi få merke det. Men jeg tror i så fall virkningen blir kortvarig, sier Richard Grov på Hotel Alexandra i Loen.

(©NTB)

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer