Coronavirus

Virusfrykt er blitt god forretning for svindlere

Virusutbruddet i Italia er en gavepakke til svindlere. Noen gir seg ut for å tilhøre Røde Kors, mens andre selger desinfeksjonsmidler til skyhøye priser.

Virusutbruddet har gitt gode tider for svindlere i Italia. Her sjekker soldater biler som kjører til og fra områder i Turano Lodigiano i Nord-Italia, ett av stedene som er isolert som følge av utbruddet. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Virusutbruddet har gitt gode tider for svindlere i Italia. Her sjekker soldater biler som kjører til og fra områder i Turano Lodigiano i Nord-Italia, ett av stedene som er isolert som følge av utbruddet. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag kveld hadde tallet på antall smittede passert 400 i Italia. Tolv av dem har dødd som følge av covid-19-viruset.

I Nord-Italia har mange innbyggere forsøkt å skaffe seg ansiktsmasker og desinfeksjonsgel, noe som har ført til at både apoteker og andre butikker har gått tomme.

De med færre skrupler enn folk flest ser nå en stor mulighet til å tjene litt ekstra penger. Tirsdag ble et desinfeksjonsmiddel lagt ut på salg på eBay for ikke mindre enn 300 euro – over 3.000 kroner – for en liter. Samme type produkt for babyer kostet «kun» 240 euro literen.

– Bytter Antibac mot luksusbil

Fenomenet har ført til massevis av vitser på sosiale medier.

– Vil bytte fem liter Amuchina (antibakteriell gel) mot en Audi RS 5-bil fra 2019, skriver en og legger til: – Hvis det er en 2016-modell, blir det 65.000 euro i tillegg.

Men det italienske forbrukerombudet, Codacons, synes ikke det er noe morsomt at prisene for slike produkter stiger til det som omtales som «astronomiske nivåer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer