Virusfaste passasjerer får forlate cruiseskip

Hundrevis av passasjerer om bord et cruiseskip som fikk legge til land i Kambodsja etter å ha blitt avvist av flere land, fikk endelig gå i land.

Kambodsjas statsminister Hun Sen delte ut blomster til passasjerer som fikk forlate cruiseskipet Westerdam. Foto: Heng Sinith / AP / NTB scanpix
Kambodsjas statsminister Hun Sen delte ut blomster til passasjerer som fikk forlate cruiseskipet Westerdam. Foto: Heng Sinith / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kambodsja gikk med på å ta imot skipet Westerdam etter at Thailand, Japan, Taiwan og Filippinene nektet skipet å anløpe på grunn av frykt for virussmitte om bord.

Westerdam ble nektet anløp selv om selskapet Holland America Line sa at det ikke var noen tilfeller av covid-19-virus om bord blant de 1.455 passasjerene og mannskapet på 802.

Passasjerene jublet da de gikk i land og fikk blomster av statsminister Hun Sen. 414 av dem flyr til hovedstaden Phnom Penh fredag og videre til sine endelige reisemål.

Om lag 20 passasjerer meldte om magesmerter eller feber, men ingen skal ha fått påvist covid-19-viruset.

Det nye coronaviruset har kostet over 1.400 mennesker livet i Kina og nær 60.000 er smittet. På et cruiseskip som ligger for anker utenfor kysten av Japan, er det registrert 218 smittetilfeller.

Skipet Westerdam begynte seilasen i Singapore forrige måned, og det siste anløpet var i Hongkong, der 51 tilfeller av coronaviruset og ett dødsfall er bekreftet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer