Coronaviruset

Viruset skyter fart i Afrika

Koronapandemien øker i omfang i Afrika, og viruset er nå påvist i 24 av de 54 landene på kontinentet. Følgene kan bli katastrofale.

Alle som besøker Milpark-sykehuset i Johannesburg i Sør-Afrika blir undersøkt og må vaske hendene med Antibac ved inngangen. Foto: AP / NTB scanpix
Alle som besøker Milpark-sykehuset i Johannesburg i Sør-Afrika blir undersøkt og må vaske hendene med Antibac ved inngangen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I helgen meldte Namibia, Rwanda, Mauritania, Ekvatorial-Guinea og Eswatini om de første tilfellene av covid-19, alle angivelig smittet i utlandet eller av personer som har vært i utlandet.

Rwandas første smittede er en indisk statsborger som kom fra Mumbai, mens Namibias første er et spansk ektepar.

Eswatinis helseminister opplyser at deres første tilfelle er en 33-åring som nylig var på forretningsreise i USA.

Verdens helseorganisasjon og de afrikanske landenes myndigheter kjemper nå en desperat kamp for å hindre viruset fra å spre seg blant kontinentets 1,3 milliarder innbyggere, mange av dem i land med svært dårlig utbygd helsevesen som knapt nok har utstyr til å teste for koronavirus.

Mørketall

Hittil er det meldt om rundt 250 smittede og 7 døde i hele Afrika, men det fryktes at mørketallene er store. Blant dem som er redd for dette, er utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

– Selv om flere land enda ikke har registrerte tilfeller, må vi ta høyde for at det kan være mørketall. Det er også grunn til å tro at en rekke land ikke har tilstrekkelig med kapasitet til å teste for og håndtere eventuelle utbrudd, påpekte han tidligere i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer