Virke venter trangere tider

Nordmenn vil bruke minst like mye penger neste år som i år, men få mindre igjen for dem, ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Dagligvarer blir 4 prosent dyrere neste år, hvis det går som arbeidstakerorganisasjonen Virke tror. Foto: Terje Pedersen / NTB
Dagligvarer blir 4 prosent dyrere neste år, hvis det går som arbeidstakerorganisasjonen Virke tror. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Selv om det er vanskelig å spå fremtiden, mener organisasjonen det er klart at 2023 vil bli et turbulent år.

De påpeker at både ettervirkninger av pandemien, krig i Europa, geopolitiske spenninger og energikrisen trolig vil fortsette å påvirke økonomien i lang tid.

– Forbrukerne vil få mindre igjen for pengene, og det rammer særlig handelen, sier Virkes sjeføkonom Lars Haartveit i en pressemelding.

Organisasjonen tror imidlertid at Norge vil bli rammet mindre hardt av inflasjon og rentehevinger enn mange andre land.

Hvis prognosene slår til, vil dagligvare- og kioskbransjen få den høyeste veksten i omsetning, med 4 prosent. Grunnen til dette er hovedsakelig økte priser på mat og drikke.

På den andre siden mener Virke at blant annet møbelbransjen, byggevarebransjen og elektronikkbransjen må belage seg på en betydelig nedgang. De anslår at omsetningen vil synke med 7 prosent for møbelbransjen, og 5 prosent for både byggevarebransjen og elektronikkbransjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer