Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen ser ikke logikken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen ser ikke logikken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Virke Trening: 120 av 400 sentre konkurstruet

Virke Trenings sin medlemsundersøkelse viser at over en firedel av treningssentrene varsler konkurs om myndighetene ikke gjenåpner sentrene i mai.

Publisert

– Vi har behov for en dato for snarlig gjenåpning i mai. Hvis ikke vil svært mange treningssentre gå konkurs i løpet av de neste ukene. Virkes siste anslag er 120. Dette understreker alvoret i saken, sier bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen til Bergens Tidende.

Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Oppen ser ikke logikken.

– Denne forskjellsbehandlingen gir også en stor risiko for at bransjen mister dyktige ansatte, sier hun.

Ifølge Virke Trening er totalt 20.000 permittert i bransjen, hvorav 10.000 er ansatt i deres medlemsbedrifter.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet, skriver i en epost at når virksomheter som treningssentre, svømmehaller, badeland og fornøyelsesparker kan åpne igjen, avhenger av hvilke råd som kommer fra Helsedirektoratet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.