Virke Trening: 120 av 400 sentre konkurstruet

Virke Trenings sin medlemsundersøkelse viser at over en firedel av treningssentrene varsler konkurs om myndighetene ikke gjenåpner sentrene i mai.

Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen ser ikke logikken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen ser ikke logikken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi har behov for en dato for snarlig gjenåpning i mai. Hvis ikke vil svært mange treningssentre gå konkurs i løpet av de neste ukene. Virkes siste anslag er 120. Dette understreker alvoret i saken, sier bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen til Bergens Tidende.

Mens frisørsalonger åpnet mandag, er treningssentre ennå stengt. Oppen ser ikke logikken.

– Denne forskjellsbehandlingen gir også en stor risiko for at bransjen mister dyktige ansatte, sier hun.

Ifølge Virke Trening er totalt 20.000 permittert i bransjen, hvorav 10.000 er ansatt i deres medlemsbedrifter.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet, skriver i en epost at når virksomheter som treningssentre, svømmehaller, badeland og fornøyelsesparker kan åpne igjen, avhenger av hvilke råd som kommer fra Helsedirektoratet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer