Virke: Streiken avverget – enighet i varehandelsoppgjøret

Over 11 timer på overtid er det klart at det ikke blir butikkstreik.

Meny-butikker kan bli stengt hvis det blir streik. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Meny-butikker kan bli stengt hvis det blir streik. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Det er fortsatt fare for streik, men Handel og Kontor opplyser klokken 5.10 at meklingen pågår og at alle ansatte skal møte på jobb som vanlig. De vil bli varslet på SMS hvis det skulle bli streik.

Torsdag og fredag var Handel og Kontor (HK) og Virke i mekling hos Riksmekleren etter at de før påsken brøt forhandlingene i årets lønnsoppgjør.

Fristen for å komme til en enighet var ved midnatt fredag. Hvis partene ikke blir enige, vil om lag 5.000 ansatte bli tatt ut i streik fra lørdag morgen. Streiken vil omfatte 255 bedrifter.

90 av bedriftene som rammes, er drevet av Coop, og 46 av dem er drevet av Meny. Coop planlegger å holde åpent, mens Meny må stenge maksimum to-tre butikker hvis det ikke kommer noen løsning. Også byggevarekjedene Byggmakker, Maxbo og Montér og bokhandelkjedene Ark, Norli og Akademika kan rammes av streik.

HKs viktigste krav i oppgjøret er økt kjøpekraft, høyere tillegg for arbeid på søndager og kvelder, og full lønn under sykdom. Virke mener på sin side at de har strukket seg langt, men at de ikke kan godta krav som vil sprenge frontfagsrammen.

NTB var fredag kveld i kontakt med informasjonsansvarlig i HK som ikke ville kommentere saken før en avgjørelse er klar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer