Virke: Butikkstreik avverget – enighet i varehandelsoppgjøret

Partene i varehandelsoppgjør kom til enighet elleve timer på overtid lørdag, opplyser Virke. Dermed blir det ikke streik i butikkene.

Flere Meny-butikker kunne blitt stengt ved streik. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Flere Meny-butikker kunne blitt stengt ved streik. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsgiverorganisasjonen sier oppgjøret med handel og Kontor kom i havn innenfor rammene fra frontfagene, noe Virke er fornøyd med

– Det viktigste for Virke har vært å sikre konkurransedyktige virksomheter og trygge arbeidsplasser, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen i en pressemelding.

Partene er enige om et generelt tillegg på 1,50 kroner. I tillegg ble de under meklingen enige om endringer i sykepengeordningen. Den skal nå sikre full lønn under sykdom i tre måneder.

Da fristen gikk ut ved midnatt var, det fare for at rundt 5.000 ansatte i 255 bedrifter kunne bli tatt ut i streik fra lørdag morgen. LO-forbundet Handel og Kontor hadde på forhånd informert medlemmene om at de skulle møte på jobb som normalt, med mindre de fikk SMS om at det var tatt ut i streik.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer