Snøen kom til Trøndelag også onsdag 13. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Snøen kom til Trøndelag også onsdag 13. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Vinteren er ikke over – kulderekorder flere steder

Mai har ikke vært like mild som vi kjenner den, og flere steder er det satt kulderekorder. På Hovden i Aust-Agder var det 12,8 kuldegrader natt til onsdag.

Publisert

I Nesbyen i Hallingdal var det 5,9 minusgrader, og i Eidfjord i Vestland var gradestokken nede på minus 8,4 grader natt til onsdag. I Voss var det 8 minusgrader, melder Meteorologisk institutt på Twitter. På flere av deres stasjoner er det målt de laveste maitemperaturene siden målingene startet.

I nordlige deler av landet er det fortsatt ventet mer snø, og flere steder er det vanskelige kjøreforhold og snøskredfare.

Snø i Trondheim

Det er for mange ingen grunn til å finne fram sommerklærne ennå. Fire dager før 17. mai våknet trønderne til snødekte gressplener. I Trondheim er det kun varslet noen få plussgrader de neste dagene.

I Nordland melder politiet om flere utforkjøringer og ber folk være varsomme. Også i Troms er det meldt lokalt kraftige snøbyger onsdag.

– Et blikk ut vinduet er tilstrekkelig for å forstå at kjøreforholdene over det meste av distriktet ikke er å regne som sommerlige i dag. Det anmodes på det sterkeste til å kjøre etter forholdene. Meldes om flere utforkjøringer mange steder allerede. Vi har ingen å miste, melder Nordland politidistrikt på Twitter.

Snøskredfare

For Finnmark er det utstedt farevarsel om mye snø torsdag og fredag. Her ventes det lokalt kraftige snøfall og sterk vind. Snøen ventes å legge seg på veiene både i lavlandet og på fjellet. Det kan på det meste komme 10 til 25 centimeter snø i løpet av 24 timer.

Nord i Vestland og i Møre og Romsdal er snøskredfaren hevet til farenivå 3. Varselet gjelder for Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Indre Fjordane, ifølge varsom.no.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.