En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i fjor. Mandag startet rettssaken i tinghuset på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i fjor. Mandag startet rettssaken i tinghuset på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

VInstra-drapet

Vinstra-saken: Drapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld

Den 17 år gamle gutten som er tiltalt for drap og grov kroppsskade på Vinstra i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet mandag.

Publisert

Mannen i 50-årene som forsøkte å forhindre drapet på Vinstra i Oppland i oktober i fjor, er den første som inntar vitneboksen mandag. Han forsøkte å forhindre at den nå 17 år gamle gutten knivstakk den 16 år gamle jenta, men ble selv påført to dype knivstikk i leggen.

Han fikk behandling på sykehus og var sykmeldt i lengre tid som følge av angrepet.

Resten av dagen går med til tiltaltes forklaring. Hele tirsdag er også satt av til 17-åringens forklaring.

I tiltalen fremgår det at gutten stakk jenta 20 ganger med kniv i et boligområde på Sorperoa på Vinstra.

Blant beslagene som skal legges fram, er det påtalemyndigheten kaller et voldtektsmanus, en historie om en jente som blør i hjel, et filmmanus, et drapsdikt med tittelen «The Dead Ones», samt guttens dagbok, skriver TV 2.

Saken går for Nord-Gudbrandsdal tingrett som av praktiske hensyn bruker et rettslokale i tinghuset på Lillehammer.

Det er satt av to uker til hovedforhandlingen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.