VInstra-drapet

Vinstra-saken: Drapstiltalt 17-åring erkjenner ikke straffskyld

Den 17 år gamle gutten som er tiltalt for drap og grov kroppsskade på Vinstra i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet mandag.

En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i fjor. Mandag startet rettssaken i tinghuset på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i fjor. Mandag startet rettssaken i tinghuset på Lillehammer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 50-årene som forsøkte å forhindre drapet på Vinstra i Oppland i oktober i fjor, er den første som inntar vitneboksen mandag. Han forsøkte å forhindre at den nå 17 år gamle gutten knivstakk den 16 år gamle jenta, men ble selv påført to dype knivstikk i leggen.

Han fikk behandling på sykehus og var sykmeldt i lengre tid som følge av angrepet.

Resten av dagen går med til tiltaltes forklaring. Hele tirsdag er også satt av til 17-åringens forklaring.

I tiltalen fremgår det at gutten stakk jenta 20 ganger med kniv i et boligområde på Sorperoa på Vinstra.

Blant beslagene som skal legges fram, er det påtalemyndigheten kaller et voldtektsmanus, en historie om en jente som blør i hjel, et filmmanus, et drapsdikt med tittelen «The Dead Ones», samt guttens dagbok, skriver TV 2.

Saken går for Nord-Gudbrandsdal tingrett som av praktiske hensyn bruker et rettslokale i tinghuset på Lillehammer.

Det er satt av to uker til hovedforhandlingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer