Vinmonopolet åpner minst sju nye butikker i 2022

Vinmonopolets styre har vedtatt fire nye butikketableringer. I tillegg er sju andre nyetableringer tidligere vedtatt, hvorav minst tre lar seg åpne i 2022.

Illustrasjonsfoto fra Vinmonopolet. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto fra Vinmonopolet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av de nye butikkene vil komme i Trøndelag, henholdsvis på Ranemsletta i Overhalla og Strindheim/Leangen i Trondheim.

Bjørkheim i Samnanger i Vestland får også et pol, det samme gjør Gimsøy i Skien i Vestfold og Telemark. Vinmonopolet ønsker å åpne butikkene i 2022.

Samtidig opplyser Vinmonopolet at butikken på Alti Futura Senter i Kristiansund åpner i mars 2022. I april samme år åpner det et pol på Noresund i Krødsherad i Viken, og Tasta Senter i Stavanger få et vinmonopol som åpner våren 2022.

Oslo, Sand i Nord-Odal i Innlandet, Bergen og Råde i Viken er også tildelt pol, men i disse fire kommunene letes det fortsatt etter lokaler, og en åpning i 2023 virker mer realistisk.

– Vi har åpnet godt over 200 pol de siste 20 årene. Selv om vi har innfridd målsettingen om at 97 prosent av landets befolkning skal bo i en kommune med pol, eller mindre enn 30 km fra nærmeste pol, skal vi fortsette å åpne nye butikker i årene som kommer, sier kjededirektør Linda Frid Andresen i Vinmonopolet.

(©NTB)

AVBRYTES: Det er ikke alltid så lett med disse Zoom-møtene og live-sendingene, noe New Zealands statsminister, Jacinda Ardern, fikk kjenne på. Video: Jacinda Ardern. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer