Vinmonopolet åpner minst sju nye butikker i 2022

Vinmonopolets styre har vedtatt fire nye butikketableringer. I tillegg er sju andre nyetableringer tidligere vedtatt, hvorav minst tre lar seg åpne i 2022.

Illustrasjonsfoto fra Vinmonopolet. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto fra Vinmonopolet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av de nye butikkene vil komme i Trøndelag, henholdsvis på Ranemsletta i Overhalla og Strindheim/Leangen i Trondheim.

Bjørkheim i Samnanger i Vestland får også et pol, det samme gjør Gimsøy i Skien i Vestfold og Telemark. Vinmonopolet ønsker å åpne butikkene i 2022.

Samtidig opplyser Vinmonopolet at butikken på Alti Futura Senter i Kristiansund åpner i mars 2022. I april samme år åpner det et pol på Noresund i Krødsherad i Viken, og Tasta Senter i Stavanger få et vinmonopol som åpner våren 2022.

Oslo, Sand i Nord-Odal i Innlandet, Bergen og Råde i Viken er også tildelt pol, men i disse fire kommunene letes det fortsatt etter lokaler, og en åpning i 2023 virker mer realistisk.

– Vi har åpnet godt over 200 pol de siste 20 årene. Selv om vi har innfridd målsettingen om at 97 prosent av landets befolkning skal bo i en kommune med pol, eller mindre enn 30 km fra nærmeste pol, skal vi fortsette å åpne nye butikker i årene som kommer, sier kjededirektør Linda Frid Andresen i Vinmonopolet.

(©NTB)

AVBRYTES: Det er ikke alltid så lett med disse Zoom-møtene og live-sendingene, noe New Zealands statsminister, Jacinda Ardern, fikk kjenne på. Video: Jacinda Ardern. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer