Vinmonopolet: - Vi er forberedt på en del bomturer

Påskeåpne vinmonopol, men ikke ennå.

(upublisert) Opprettet

Selv om regjeringen har bestemt at Vinmonopolet kan holde åpent påskeaften, vil det ikke skje før i 2017.

Før jul ble det enighet mellom regjeringen og partiene på Stortinget at Vinmonopolet skal kunne holde åpent alle aftener, påskeaften, pinseaften og nyttårsaften, samt valgdagen. Julaften skal utsalgene derimot holdes stengt som før.

Selv om loven er vedtatt vil ikke utsalgene være «aftenåpne» på lang tid ennå, skriver E24. Først i pinsen neste år kan det bli mulig å kjøpe vin på en høytidsaften.

- Selv om loven er endret, så er aftenene definert som fridager i tariffavtalene våre. Derfor må tariffavtalen endres gjennom forhandlinger med fagforeninger før endringer i arbeidstid kan iverksettes. Neste hovedforhandling er i 2016, og det blir tidligst neste år åpent om aftenene, sier kommunikasjonskonsulent Ida Brenden Engholt i Vinmonopolet.

Det betyr at onsdag er siste åpne dag på Vinmonopolets utsalg før påskehøytiden er tilbakelagt. Alle polene stenger klokken 15 onsdag, med unntak av Hammerfest som stenger klokken 14.

- Vi er forberedt på en del bomturer, sier Engholt. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.