Vindkraftutbyggingen på Frøya

Vindmøllemotstandere fikk parkeringsbøter

Politiet bøtelegger vindkraftmotstandere som har parkert ulovlig på Frøya for å hindre anleggsarbeidet.

Politiet har bøtelagt demonstrantenes biler som står langs veien på Frøya. Pallene ble brukt til å hindre anleggstrafikk til å kjøre forbi. Foto: Ronny Dybdahl / NTB scanpix
Politiet har bøtelagt demonstrantenes biler som står langs veien på Frøya. Pallene ble brukt til å hindre anleggstrafikk til å kjøre forbi. Foto: Ronny Dybdahl / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Motstanderne hadde parkert langt fylkesvei 716, melder NRK.

Det er 80-sone i området, og parkering er ikke tillatt langs veien. Bøtene er på 900 kroner, og demonstrantene er i området for å hindre at anleggsarbeidet starter.

Mandag markerte Trønderenergi Vind starten på vindkraftutbyggingen på Frøya. Det førte til at aksjonister fra Nei til vindkraftverk på Frøya tok oppstilling og blokkerte den fysiske anleggsstarten, skriver Hitra-Frøya.

Mandag la også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fram sitt endelige forslag for egnede områder for utbygging av vindkraftverk, der 13 områder i landet blir pekt ut som best egnet for vindkraftutbygging.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer