Vind og regn vil prege halloween-feiringen mange steder

Tirsdag kom den første snøen flere stedet på Østlandet, men nå er en litt mild, men fuktig værtype på vei. Det vil prege halloween-feiringen.

Finn fram paraplyen og belag deg på innekos dersom du bor i Sør-Norge. Trøndelag og Nord-Norge kommer imidlertid bedre ut av det til uka. Foto: Lise Åserud / NTB
Finn fram paraplyen og belag deg på innekos dersom du bor i Sør-Norge. Trøndelag og Nord-Norge kommer imidlertid bedre ut av det til uka. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Selv om gradestokken kan komme til å runde ti plussgrader enkelte steder, så blir ikke halloween-været akkurat «koselig». Det blir nemlig både vind og også bygevær mange steder i Sør-Norge når det er tid for å sette ut halloween-gresskarene, men som vakthavende meteorolog Siri Wiberg sier:

– Jeg forbinder halloween med tre grader og øs pøs. Det kan godt bli opp mot ti plussgrader fredag her sør, så sånn sett tegner det til at årets halloweenvær blir en forbedring sammenlignet med eksempelvis i fjor.

– Men så kommer det an på bygene da. Det blir sikkert koseligst innendørs, sier Wiberg videre til NTB.

Vinteren drøyer i sør

Natt til tirsdag snødde det godt flere steder på Østlandet, men den som trodde det snøfallet innledet en tid med vintervær, tar feil.

– Nei, vi ser ingen tegn til det. Det er heller ganske mild luft på vei inn til Sør-Norge nå, og selv om det er en variert værtype på vei, med svingende temperaturer, så ser jeg ikke noe snø i ukens prognoser her sør, sier meteorologen.

– Du må høyt opp i fjellene for å finne noe snø i Sør-Norge nå, men i Finnmark har snøen lagt seg flere steder. Den kan komme til å bli liggende ettersom kalde temperaturer og mye klarvær vil prege den kommende uken i nord, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer