Villhunder angrep turist i Australia

En turist som var på løpetur på sandøya K’gari i Australia, ble angrepet av dingoer. Hun ble fraktet til sykehus med bittskader.

En 24 år gammel kvinner som tok seg en løpetur på stranden på K'gari mandag, ble angrepet av australske villhunder og sendt til sykehus med flere bitesår. Foto: ABC / Channel 7 / Channel 9 / AP / NTB
En 24 år gammel kvinner som tok seg en løpetur på stranden på K'gari mandag, ble angrepet av australske villhunder og sendt til sykehus med flere bitesår. Foto: ABC / Channel 7 / Channel 9 / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Den 24 år gamle kvinnen ble angrepet av tre til fire dingoer da hun var på løpetur på stranden på verdens største sandøy, som tidligere het Fraser Island.

To forbipasserende reddet kvinnen, som var blitt jaget ut i sjøen. Villhundene brukte samme metode som de bruker for å jakte større bytter, som kenguruer, ifølge viltvokter Linda Behrendorff.

Kvinnen ble fløyet til sykehus med bitesår på overkroppen og armene.

K’gari er hjemstedet til noen av Australias villeste dingoer. Etter at restriksjoner knyttet til koronapandemien ble opphevet, har villhundene blitt mindre på vakt mot mennesker. Det øker faren for begge arter, sier Behrendorff.

Badegjestene fikk seg en real overraskelse da de skulle kjøle seg ned i sommervarmen. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Twitter Vis mer

Myndighetene på øya vurderer om de skal fjerne dingobestanden. En av villhundene har tidligere fått et halsbånd på seg på grunn av høyrisikoatferd mot mennesker, ifølge viltvokteren.

Forrige måned ble en dingo avlivet etter å ha angrepet en 7 år gammel gutt og bitt en fransk dame i rumpa. Det er første avlivning av en dingo, som er en fredet art, siden 2019 på K'gari.

(©NTB)