Vis mer

Ville løpe til Bermuda i en plastball - Reddet av kystvakten for andre gang

Planla å være på havet i fem måneder, og leve på proteinbarer og fisk.

(upublisert) Opprettet

Det gikk ikke helt etter planen for 44 år gamle Reza Baluchi, som var i gang med å løpe over havet fra Florida til Bermuda, i en plastikkball. Søndag måtte den amerikanske kystvakten redde mannen inn til land, før han fikk tilbakelagt distansen på 1662,45 kilometer, skriver CNN.


Baluchi hadde i utgangspunktet planer om å være på havet i fem måneder, og håpet å kunne samle inn penger til «barn i nød, for å inspirere dem som har mistet håpet om en bedre fremtid», skriver han på sin egen hjemmeside.

Dette er heller ikke første gang den amerikanske kystvakten har måttet hente mannen inn til land igjen. I 2014 fikk de inn en melding om en desorientert mann i en plastboble ved kysten av Miami, som spurte om veien til Bermuda. Baluchi hadde nektet å avslutte ferden, men tre dager senere ba han om hjelp. Et fly, et MH-60 helikopter og skipet Mærsk Montana ble sendt ut for å redde ham. Redningsaksjonen ble alt annet enn billig.

Overtrådte ordren


Etter at kystvakten reddet ham søndag, la de ut denne meldingen på Twitter:

https://twitter.com/USCGSoutheast/status/724341269187555329?ref_src=twsrc^tfw

«Reisen til denne eventyreren og løperen ender etter at han overtrådte den amerikanske kystvaktens ordre om å ikke legge ut på denne reisen til sjøs», skriver kystvakten i tweeten.

Ville overleve på proteinbarer og fisk


Før hans andre tur på havet hadde den amerikanske kystvakten advart ham om å begi seg ut igjen. Baluchi hørte derimot ikke på det øret.

Planen hans var å overleve på proteinbarer og fisk som han ville fange selv. Han hadde også en hengekøye som han ville sove i inne i ballen. Først hadde han tenkt å løpe de 1662.45 kilometerne fra Florida til Bermuda, og deretter løpe videre mot Puerto Rico, Haiti og Cuba før han ville løpe tilbake til Florida.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.