Vil ta i bruk alle medisiner i Norge

– Vi bør ta oss råd til å ta i bruk alle medisiner, sier avtroppende fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket i et intervju med Dagens Medisin.

Steinar Madsen, avtroppende medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, mener Norge bør ta seg råd til å gi folk de medisinene de har behov for. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Steinar Madsen, avtroppende medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, mener Norge bør ta seg råd til å gi folk de medisinene de har behov for. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Madsen blir nå pensjonist etter 25 år som byråkrat i Statens legemiddelverk. I et intervju med Dagens Medisin sier han at vi burde ta oss råd til å si ja til alt av legemidler. Selv svært dyre medisiner.

– Jeg tror det vil være mulig å ta i bruk alle legemidler i Norge uten å sprenge statsbudsjettet, sier han.

– Vi burde ta oss råd til å si ja til alt. Vi får ned prisen med knallharde prisforhandlinger, utnytter byttbare legemidler maksimalt, får anbud og utvider verktøykassen vår maksimalt så vi har flere hammere til «å slå industrien i hodet med», og ikke bare én, så tror jeg det vil være mulig å ta i bruk alle legemidler i Norge, sier han.

Han forteller at han har holdt ganske mange foredrag gjennom årene om legemidler og hvorfor vi har det slik at noen legemidler ikke blir tatt i bruk.

– Noen ganger opplever jeg at noen stiller det motsatte spørsmålet: «Ja, dere holder tilbake dette legemiddelet. Hvor mange mennesker tar dere da livet av?»

– Det er et spørsmål som det ikke er så lett å svare på, sier Madsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer