En regelendring skal gjøre det lovlig for tollere å gå med pepperspray på jobb. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En regelendring skal gjøre det lovlig for tollere å gå med pepperspray på jobb. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Høring om peppersprayregler

Vil la tollere bære pepperspray

Reglene som skal gi tollere rett til å bære pepperspray, sendes på høring. I vinter ble det kjent at flere tollere hadde slik spray i strid med regelverket.

Publisert

I 2016 ga finansminister Siv Jensen (Frp) tillatelse til et prøveprosjekt der noen tollere fikk gå med pepperspray i to år. NRK avdekket i februar i år at flere tollere fortsatte å bruke sprayen uten hjemmel etter at prosjektet var avsluttet.

Jensen ga da uttrykk for at hun ønsket å la tollerne bære pepperspray og ville jobbe med Justisdepartementet for å se på hvordan det kunne gjøres i lovlige og ordnede former.

Nå er altså et forslag til regelverk klart og er sendt ut på høring med frist 23. august.

– Tollerne har et viktig og stadig mer krevende samfunnsoppdrag. De beskytter oss mot trusler fra utlandet, og bidrar til at Norge er et trygt og godt land å bo i. Det skal selvfølgelig være trygt å gå på jobb for dem også, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.