Høring om peppersprayregler

Vil la tollere bære pepperspray

Reglene som skal gi tollere rett til å bære pepperspray, sendes på høring. I vinter ble det kjent at flere tollere hadde slik spray i strid med regelverket.

En regelendring skal gjøre det lovlig for tollere å gå med pepperspray på jobb. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En regelendring skal gjøre det lovlig for tollere å gå med pepperspray på jobb. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 2016 ga finansminister Siv Jensen (Frp) tillatelse til et prøveprosjekt der noen tollere fikk gå med pepperspray i to år. NRK avdekket i februar i år at flere tollere fortsatte å bruke sprayen uten hjemmel etter at prosjektet var avsluttet.

Jensen ga da uttrykk for at hun ønsket å la tollerne bære pepperspray og ville jobbe med Justisdepartementet for å se på hvordan det kunne gjøres i lovlige og ordnede former.

Nå er altså et forslag til regelverk klart og er sendt ut på høring med frist 23. august.

– Tollerne har et viktig og stadig mer krevende samfunnsoppdrag. De beskytter oss mot trusler fra utlandet, og bidrar til at Norge er et trygt og godt land å bo i. Det skal selvfølgelig være trygt å gå på jobb for dem også, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer