Statsbudsjettet 2024:

- Vil komme noen lettelser

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum tror skattegrepene i statsbudsjettet vil bli tatt godt imot. Han varsler at det vil komme noen lettelser.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hadde med kaffe på termos til journalistene utenfor boligen sin io Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hadde med kaffe på termos til journalistene utenfor boligen sin io Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sa Vedum da han møtte pressen utenfor statsrådsboligen på Gimle i Oslo fredag morgen.

– Ting er litt lysere i år enn i fjor. På skatte- og avgiftssiden vil det komme noen lettelser, sa finansministeren.

– Men dette er gjort innenfor en ansvarlig og trygg ramme. Det vil ikke komme som noen overraskelse på de som jobber med å sette renten, sa han videre.

Tror det merkes

Han fortalte videre både enkeltmennesker og enkelte næringer vil merke endringene.

– Det handler om folk og tryggheten for folk, men også tryggheten for Norge, for verden er litt slemmere med den forferdelige krigen som raser nesten i nærheten av døra vår. Derfor vi mye penger på forsvar, sikkerhet og beredskap. Det handler om tryggheten din og min, sa Vedum.

Samtidig håper han at barnefamilier blir fornøyde.

– Jeg tror de som har barn i barnehagen, blir veldig glad for at barnehageprisen halveres. Det er veldig målrettede og tydelige grep, spesielt mot barnefamilier og de eldste, spesielt det vi gjør på pensjon. En del av de som har hatt lav pensjon, er de som har merket prisøkningene veldig godt, sa Vedum.

Serverte kaffe

Budsjettet blir lagt fram noe tidligere i år enn det pleier, og Vedum hadde derfor tatt med seg en termos med kaffe til pressen fredag morgen.

– Er det heltene? Jeg tror det blir bra dag. Vi begynner litt tidligere enn vi pleier. Det pleier jo begynne klokken i Stortinget klokken 10, men i år så er det klokka 7. Nei, klokka 9, så derfor tenkte jeg det var fint med litt kaffe, sa Vedum.

Med både termos og pappkrus serverte han villig kaffe til journalistene utenfor boligen til finansministeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer