Vil ikke forby koranbrenning

Høyre-leder Erna Solberg vil ikke forby koranbrenning, men hun mener politiet bør ha mulighet til å nekte noen å gjøre det foran ambassader.

– Jeg mener det er forkastelig og polariserende å brenne Koranen bare for å polarisere. Det er masse jeg er imot, som jeg ikke vil forby, sier Solberg til NTB. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
– Jeg mener det er forkastelig og polariserende å brenne Koranen bare for å polarisere. Det er masse jeg er imot, som jeg ikke vil forby, sier Solberg til NTB. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg mener det er forkastelig og polariserende å brenne Koranen bare for å provosere. Det er masse jeg er imot, som jeg ikke vil forby, sier Solberg til NTB.

– Samtidig har jeg full respekt for at folk vil ytre seg mot religion og kan bruke litt ekstreme virkemidler i den sammenhengen. Det må alle tåle når man lever i et demokrati, sier Solberg.

Samtidig mener hun politiet kan få lov å nekte noen å brenne Koranen bestemte steder, for eksempel foran en ambassade eller en moské.

– Politiet har lov til å si at du ikke kan demonstrere akkurat på det stedet du selv hadde ønsket å gjøre det, sier hun.

Danmark vurderer tiltak

I Danmark vurderer regjeringen å nekte folk å brenne Koranen utenfor ambassader.

– Jeg oppfatter at slik som vårt lovverk er, så har politiet allerede myndighet til å nekte det. Jeg har ikke noen meninger om hva de andre landene gjør, bortsett fra at ytringsfriheten er viktig. Jeg tror også det kommer til å være konklusjonen i Danmark og Sverige, sier Solberg.

Hatkriminalitet?

Solberg besøkte onsdag Drammen da hun la ut på sin første tur med den nye turnébussen hun skal bruke i valgkampen. Der har den lokale Senterparti-politikeren Simen Nordanger stilt spørsmål ved hvorfor politiet etterforsker ramponering av pride-symboler som hatkriminalitet, men ikke brenning av Koranen.

Solberg mener det vil være situasjonsbestemt og avhengig av intensjonen hvorvidt noe skal regnes for hatkriminalitet.

– Det er en forskjell på en åpen demonstrasjon og at noen gjør noe i nattens mulm og mørke som skaper frykt, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer