Vil ikke bli ny leder i SV

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier han stiller seg på sidelinjen når partiet nå jakter på ny partileder.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV), her under finansdebatten på Stortinget torsdag, sier at valgkomiteen i partiet må lete andre steder etter den nye SV-lederen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Torgeir Knag Fylkesnes (SV), her under finansdebatten på Stortinget torsdag, sier at valgkomiteen i partiet må lete andre steder etter den nye SV-lederen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Bare en ekstraordinær situasjon, som at ingen andre kandidater melder seg på, kan gjøre ham aktuell for ledervervet, sier han til Klassekampen.

Formuleringen 47-åringen fra Tromsø har brukt, er at han «er skeptisk til å stille seg til disposisjon». Men i praksis gjør han det nå klart at valgkomiteen, som leder arbeidet med å finne Audun Lysbakkens etterfølger, kan se bort fra ham.

I tillegg til Fylkesnes har nestleder Kirsti Bergstø, samt finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski vært nevnt som ny leder.

– Jeg var veldig åpen om dette til valgkomiteen. Jeg sa at jeg har skepsis til å stille meg til disposisjon fordi det er noe helt annet å bli leder av et mellomstort parti i norsk politikk i dag enn for 10 eller 20 år siden. Trykket er av en helt annen art, det tar hele livet, sier Fylkesnes.

Tidligere i november kunngjorde Lysbakken at han ikke stiller til gjenvalg på SVs landsmøte til våren. Lysbakken har ledet partiet siden 2012.

Valgkomiteen har gitt lokal- og fylkeslag frist til 20. desember med å komme med innspill til ny partileder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer