Vil ha vinmonopol i taxfree-utsalget

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) med nytt forslag.

(upublisert) Opprettet
Slagsvold Vedum frykter taxfree-salget vil true Vinmonopolets rolle i det norske samfunnet, skriver vg.no. Les hele saken her. - Mange har glede av alkohol, men det er også mange som har utfordringer knyttet til det. Det enorme overskuddet fra taxfree-butikkene kan heller brukes til forebyggende arbeid, holdningskampanjer og andre ting som Vinmonopolet jobber med, i stedet for at de går rett i lomma på privatpersoner, sier Slagsvold Vedum til avisa. Han viser til at nesten en tredjedel av den innenlandske omsetningen på sterkvin og brennevin skjer på taxfree-butikker. For vin er tallet syv prosent. Hva mener du, bør Vinmonopolet ta over taxfree-salget? Eller bør staten la private aktører ta seg av salget? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.