Vil ha Tajik-comeback i regjeringen

Flere sentrale personer i Arbeiderpartiet i Rogaland ønsker at Hadia Tajik igjen skal få plass ved kongens bord.

Rogaland Ap åpner opp for at Hadia Tajik (Ap) igjen skal bli en del av regjeringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Rogaland Ap åpner opp for at Hadia Tajik (Ap) igjen skal bli en del av regjeringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ønsket kommer etter at Rogaland Ap mislyktes i å få Tajik valgt som nestleder eller til sentralstyret i partiet.

Fylkesleder Frode Fjeldsbø, Haugesund-ordfører Arne Christian Mohn og mangeårig Ap-ordfører i Sandnes Stanley Wirak sier alle tre til Klassekampen at det er på tide at Tajik kommer tilbake som statsråd, etter at hun i mars i fjor trakk seg som arbeids- og inkluderingsminister etter pendlerboligsaken.

VG avslørte hvordan Ap-nestleder Tajik fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Hun beklaget, men sier hun hadde rett på skattefri pendlerbolig fordi hun pendlet hjem til barndomshjemmet i Rogaland og hadde boligutgifter der.

Nå kan det altså være klart for comeback om fylkespartiet i Rogaland får det som de vil.

– Jeg personlig, som medlem og tillitsvalgt, ønsker henne tilbake. Jeg tror jeg kan si som leder for Rogaland Ap at dette er noe mange her deler. Vi ønsker oss Hadia i en fremskutt posisjon i regjering, sier Fjeldsbø til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer