Vil ha svigerdatteren i ledelsen

USAs ekspresident Donald Trump tar til orde for lederskifte i Republikanernes nasjonalkomité (RNC). Svigerdatter Lara Trump foreslås som ny nestleder.

USAs ekspresident Donald Trump ønsker svigerdatter Lara Trump (bak til høyre) som ny nestleder i Republikanernes nasjonalkomité. Ved siden av henne står ektemannen Eric Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB
USAs ekspresident Donald Trump ønsker svigerdatter Lara Trump (bak til høyre) som ny nestleder i Republikanernes nasjonalkomité. Ved siden av henne står ektemannen Eric Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

RNCs nåværende leder Ronna McDaniel sier hun ikke har planer om å gå av før tidligst etter nominasjonsvalget i South Carolina 24. februar.

Trump tar likevel til orde for at McDaniel skal erstattes av Michael Whatley, som leder Det republikanske partiet i North Carolina, med Lara Trump som nestleder. Hun er gift med ekspresidentens sønn Eric Trump.

Trump forsøker å tvinge partiet til å samle seg bak ham før det som trolig blir en omkamp mot president Joe Biden i presidentvalget i november.

Sentralt i Trumps krav til en ny ledelse er påstandene hans om valgfusk.

Trump har lenge klagd på at RNC ikke gjør nok for å stanse valgfusk, som han feilaktig påstår at kostet ham valgseieren i 2020. I en uttalelse påpeker Trump at Whatley er «forpliktet til valgsikkerhet, som vi må ha for å holde fusk borte fra valget vårt, slik at det ikke kan bli stjålet».