Vil ha strengere krav for støtte til trossamfunn

Tros- og livssynssamfunn må ha flere medlemmer for å få statsstøtte og ha minst 40 prosent av hvert kjønn i styrene, er blant forslagene til regjeringen.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er i gang med endringer i trossamfunnsloven. Forslagene sendes i disse dager ut på høring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er i gang med endringer i trossamfunnsloven. Forslagene sendes i disse dager ut på høring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Regjeringen starter nå arbeidet med å endre deler av trossamfunnsloven som ble vedtatt av Solberg-regjeringen. En rekke forslag sendes i disse dager ut på høring.

Blant forslagene er tre ulike modeller for å sikre minst 40 prosent av hvert kjønn i trossamfunnenes styrer, skriver Vårt Land.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp), som også har ansvar for livssynspolitikken, sier at de vil ha innspill fra trossamfunnene på flere punkter.

– Vi vil at høringen skal være åpen, poengterer statsråden overfor Vårt Land.

Det gjelder blant annet hvor mange medlemmer tros- og livssynssamfunn skal trenge å ha for å få tilskudd fra staten. I dag er kravet 50 medlemmer, og regjeringen foreslår enten 100, 300 eller 500.

De vil altså uansett ha en kraftig økning i medlemskravet.

Regjeringen mener verken trossamfunnene selv eller staten er tjent med en utvikling der det blir så mange som mottar støtte at det ikke er mulig å føre tilstrekkelig tilsyn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer