Vil ha slutt på «meningsløse» gavekortregler

SV er lei av gavekort som går ut på dato. Partiet foreslår forbud mot å trekke gebyrer fra gavekortet og minimum tre års gyldighet.

SV er lei av gavekort som går ut på dato. Partiet foreslår forbud mot å trekke gebyrer fra gavekortet og minimum tre års gyldighet. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
SV er lei av gavekort som går ut på dato. Partiet foreslår forbud mot å trekke gebyrer fra gavekortet og minimum tre års gyldighet. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi hører historier om folk som mister store deler av verdien fordi gavekortet mister verdi etter en viss tid. Dette er helt meningsløse regler som ikke gir mening at bedriftene skal drive med. Når de likevel gjør det, håper jeg vi får satt en stopper for det i politikken, sier forbrukerpolitisk talsperson Kathy Lie i SV til NTB.

Onsdag fremmet hun et forslag for Stortinget som hun håper skal få slutt på praksisen.

Opp til utsteder

I forslaget ber SV også om at det innføres en standard om at alle gavekort, også digitale, om en minste utløpstid på tre år.

– Nå tjener bedriftseierne penger på at gavekort går ut på dato eller har helt spesielle regler om hvor pengene kan brukes. Sånn kan vi ikke ha det, sier Lie.

I dag finnes det kun en regel om at gavekort varer i tre år – hvis ikke annet er opplyst. Utover det, er det opp til utstederen å velge.

– Mange opplever å få et gavekort som de ikke får brukt fordi de ikke har vært oppmerksomme på utløpsdatoen, som varierer fra kort til kort. Noen ganger kan det være umulig for forbrukeren å få brukt kortet i tide på grunn av sykdom eller utenlandsopphold, heter det i forslaget.

Transaksjonsgebyr

Enkelte aktører trekker også transaksjonsgebyr ved bruk av gavekortet og gebyrer for å få opplyst saldo på kortet.

I det siste har det også vært saker i mediene om at enkelte kortselskaper trekker gebyr fra kortet mens det ligger ubrukt i skuffen din, påpeker Lie. Dette vil hun også ha slutt på.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer