Vil ha obligatorisk merking av alle katter

I januar innfører svenskene obligatorisk ID-merking av alle katter. Venstre og MDG mener norske myndigheter bør gjøre det samme så fort som mulig.

Venstre og MDG ønsker at alle katter i Norge må ID-merkes. MDG mener det også må gjelde hunder. Rundt 50.000 katter i Norge er hjemløse. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Venstre og MDG ønsker at alle katter i Norge må ID-merkes. MDG mener det også må gjelde hunder. Rundt 50.000 katter i Norge er hjemløse. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– I dag er det altfor mange hjemløse katter som ingen tar seg av. ID-merking ville ansvarliggjort eierne, sier stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) til Nationen.

Hun mener ID-merking er det viktigste grepet for å redusere ulempene med over 50.000 forvillede og husløse katter i Norge.

Hun får støtte fra MDGs Rasmus Hansson, som vil gå litt lengre.

– ID-merking vil gjøre det enkelt å spore opp eiere til katter som dumpes i ferier, og dermed heve terskelen for sånt, sier Hansson, som også mener det bør være obligatorisk ID-merking av hunder.

– I tillegg må vi gi mer penger til tilsyn og arbeid mot dårlig dyrevelferd, legger han til.

Ifølge Mattilsynet er det rundt 800.000 katter i Norge, der godt over 50.000 er forvillede og hjemløse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer