Vil ha obligatorisk barnehage for femåringer

Til tross for at det ikke er Venstres politikk.

(upublisert) Opprettet

– Nå skal jeg si noe som kun står for min regning, fordi Venstre ikke mener det: Jeg har kommet til at det i fremtiden bør være obligatorisk for femåringene å gå i barnehage. Jeg vet at mange ikke oppfatter dette som et liberalt standpunkt, og Venstre har ment noe helt annet. Likevel tror jeg at det er veien å gå, sier Raja til VG.

Han tror obligatorisk barnehage det siste året før skolestart er nøkkelen til integrering.

– Grunnen er at hvis alle går i barnehage det siste året før de begynner på skolen, så kan de faktisk snakke norsk. De kan være sammen med andre barn. Det er her hele nøkkelen til integrering ligger. Men det er også her nøkkelen ligger til å få norske barn fra ressurssvake hjem integrert i samfunnet, sier Raja.

Han mener barna som har størst behov for det ikke er i barnehagen.

– Hvis du kommer fra fattige og ressurssvake familier, så er oddsene dine så utrolig dårlige for å lykkes i samfunnet. Det er dette vi må snu, sier Abid Raja til VG. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.