Vil ha Listhaug som statsministerkandidat

I helgen sa Venstre-leder Guri Melby seg villig til å være statsministerkandidat. Nå vil flere ledende Frp-topper at Sylvi Listhaug skal være deres kandidat.

Flere kjente Frp-navn vil at partileder Sylvi Listhaug skal være partiets statsministerkandidat ved neste valg. Partiet har dog ikke diskutert dette formelt ennå. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Flere kjente Frp-navn vil at partileder Sylvi Listhaug skal være partiets statsministerkandidat ved neste valg. Partiet har dog ikke diskutert dette formelt ennå. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Selv med habilitetssaken er Høyre-leder Erna Solberg fremdeles Høyres soleklare statsministerkandidat.

Men det er ennå lenge igjen til valget i 2025, og om Solberg også kommer til å være statsministerkandidaten til de andre partiene på borgerlig side, er derimot usikkert, skriver Klassekampen.

I Frp er det flere partitopper som vil ha sin egen partileder som statsminister, slik som Melby i Venstre.

– Min statsministerkandidat er selvfølgelig Sylvi Listhaug, sier Per-Willy Amundsen, leder av justiskomiteen på Stortinget. Han mener hun vil være et friskt pust som statsminister.

– Vi ville for en gangs skyld hatt en statsminister som satte noen tydelige politiske mål og faktisk gjennomførte dem, mener han.

Amundsen understreker samtidig at det skal være en prosess i Frp der de skal bestemme hvilke partier de vil samarbeide med og hva slags regjeringsalternativ de skal gå til valg på.

Hans ønske får også gehør hos partiets stortingsrepresentanter Erlend Wiborg og Terje Halleland.

Frp-nestleder Hans Andreas Limi mener det er helt naturlig at flere Frp-ere peker på Listhaug.

– Men foreløpig har ikke vi tatt stilling til det i Frp. Vi har satt i gang noen interne prosesser om strategi og mulige samarbeidskonstellasjoner. Statsministerkandidat har ikke vært diskutert foreløpig, så jeg vil vente med å mene noe om det, sier Limi til Klassekampen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer