Vil ha drastiske grep for å få flere barn

Stortingsrepresentant Kathrine Kleveland overbyr partifelle og familieminister Kjersti Toppe i tiltakene for at nordmenn skal ville få flere barn.

Illustrasjonsfoto: Foto: NTB / Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi må få flere barn i Norge. Det må bli enklere og billigere å få barn tidligere, sier Kleveland til Vårt Land.

Hun utfordrer egen regjering til å vurdere kraftige grep for å øke fødselstallene, og ber om gratis barnehage og SFO fra og med barn nummer to. Barn opp til ni år skal omfattes av ordningen.

Kleveland foreslår også å øke rentefradraget på boliglån for hvert barn man får, og å kutte i bilavgifter for foreldre som trenger større bil for få plass til barn og barneseter.

Stortingsrepresentant Kathrine Kleveland (Sp) utfordrer egen regjering til å vurdere kraftige grep for å øke fødselstallene. Foto: Heiko Junge / NTB
Stortingsrepresentant Kathrine Kleveland (Sp) utfordrer egen regjering til å vurdere kraftige grep for å øke fødselstallene. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Slik overbyr hun partifelle og familieminister Kjersti Toppe i Senterpartiet, som før sommeren lanserte mulige grep for å øke fødselstallene.

Toppe åpnet blant annet for skattelette for familier med mer enn to barn, å slette studiegjeld for de som får barn i studietiden, og å øke barnetrygden for barn mellom seks og 18 år, ifølge VG.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer